Yoga

Restorative yoga

Restorative yoga är en mjuk form av yoga som i första hand verkar lugnande. Yogan reducerar stress och gör att du kommer ned i djupare avslappning. I restorative yoga använder vi yogaprops som bolster, filtar och klossar, för att kroppens leder ska avlastas. När kroppen är avlastad kan den lättare slappna av, vilken kan leda till att ditt parasympatiska nervsystem kopplas på. Hjärnan kan sen skicka ut må-bra-hormoner i kroppen och påbörja läkning. Du går från ”fight or flight” till ”rest & digest” och kroppen får möjlighet att reparera sig själv. Matsmältningen går i gång, celler regenereras, immunförsvaret stärks, sömnen förbättras och cirkulationen i kroppen förbättras.  

Restorative yoga ger dig alltså bra återhämtning, en möjlighet till djup meditation och efteråt kan du känna dig energifylld och kreativ. Samtidigt vidgas kärlen och detoxen i kroppen sätter fart. Så aktiv vila kan faktiskt också ge en glowig hud!

Restorative yoga

Yin yoga

Yin yoga

Yinyoga är en lugnare form av yoga där man håller yogapositionerna längre och där man inte fokuserar på att stretcha muskler som många tror, utan istället arbetar med det runt omkring; leder, ligament, inre organ, nervsystem och bindväv. Vi kommer också åt fascian, bindvävshinnan som är den tunna väv som omger muskler, organ och leder och som är vårt största organ efter huden. 

Superficial fascia, den ytliga fascian, finns i huden och fascian i sig består mest av kollagen, ett protein som vi har i kroppen och som är en viktig byggsten för leder, hud och hår. När fascian stretchas ut blir kollagenet i fascian återfuktad, vilket också kan hjälpa huden att bli mer återfuktad inifrån = hello glow i huden! 

Yinyoga har en koppling till TCM, traditionell kinesisk medicin, och positionerna är sin tur kopplade till de meridianer, energilinjer, vi har i kroppen.  Yin yoga balanserar våra meridianer så att vår chi/prana (livsenergi), kan flöda fritt , reducerar stress, stärker skelettet, och ökar vår närvaro här och nu. Dessutom blir vi mindre stela, får bättre mobilitet och kommer ner i varv, tack vare att nervsystemet lugnas.


Boka yoga

Jag håller regelbundna klasser online via Zoom, och om du vill vara med signar du enkelt upp dig på mitt nyhetsbrev – där skickar jag ut info om aktuella klasser, hur du bokar och betalar. Varmt välkommen att vara med! 

Anmälan till nyhetsbrev

* obligatoriska fält
boka yoga