Hudvård kan inte lösa allt

Jag har sedan jag var i 30-årsåldern varit smått besatt av hudvård. Vilka krämer ger mig mjukare hud? Vilka produkter kan hjälpa mig med lyster? Hur kan jag bli mindre torr? Kan jag bli av med pigmentfläckar med hjälp av serum eller ansiktsmask? Intresset handlade mycket om själva hudytan, inte alls om linjer, fasthet eller lyft i ansiktet.

Nej, för de tankarna kom först efter 45 års ålder. Det var då mitt fokus skiftade från att ha den slätaste och mest jämna hudytan, till att ha ett mer ”tajt” ansikte. Och då, mina vänner, räcker inte hudvården till. Det är då man måste börja göra något annat.

Ansiktsyoga lyfter huden

Jag testade ansiktsyoga 2017 när jag gjorde research för min bok ”Hello Glow – vägen till strålande hud” och under en hel sommar gjorde jag mina övningar som jag lärt mig genom en webb-kurs med Fumiko Takatsu från The Face Yoga Method. Och huden var verkligen i strålande form! Jag noterade det mest på hudytan, men nu när jag ser tillbaka på de bilder som vi tog till boken den sommaren, (se här ovan) så noterar jag också en fin fasthet. 

Så det gav mig sen inspiration att fortsätta med ansiktsyoga ett par år senare, och även att utbilda mig till lärare i ansiktsyoga. I dag ansiktsyogar jag varje dag, ibland 10 minuter, ibland en hel timme, beroende på hur livet i övrigt ter sig. Och som ansiktsyogalärare håller jag också onlineklasser regelbundet.

I ansiktsyoga tränar man dels musklerna i ansiktet, vilket ger hela ansiktet ett lyft, men vi arbetar också med massage, som stimulerar huden på olika sätt. Vi kan inte trolla bort alla rynkor, men vi kan definitivt sudda de djupaste linjerna något.

Nyfiken på hur ansiktsyoga kan få dig att bli tajtare och mer fast i ansiktet? Testa en online-klass med mig! Läs mer här om ansiktsyoga online.