Ansiktsyoga – hjälper det mot rynkor?

Kan man träna ansiktsyoga och bli av med sina rynkor? Njae. Man kan träna ansiktsyoga och minska djupet på sina rynkor. Hur det fungerar? Många gånger har vi invanda mönster och beteenden som syns i våra ansikten. Tex, om vi koncentrerar oss eller grubblar på något kanske vi rynkar pannan, så att bekymmersrynkorna, eller NR 11-linjerna syns tydligt. Vi använder omedvetet musklerna som i sin tur skapar linjer. Så om vi kan lära om hur vi använder våra muskler, om vi jobbar med avspänning eller massage, kan man få linjerna att bli mindre skarpa. Att sudda alla rynkor går inte med enbart ansiktsyoga, men du kan absolut lyfta huden och göra den slätare och mer glowig! 

Ansiktsyoga kan släta ut huden 

För min egen del har linjerna mellan ögonbrynen blivit mindre påtagliga, liksom mer suddade, och även linjer runt mina ögon.  Jag har också noterat att linjerna runt munnen, främst de så kallade nasolabialvecken också blivit grundare. Om jag masserar området kan jag tom sudda ut dem helt och hållet! (De har ju en tendens att återkomma när jag sovit dåligt, ätit skräp och slarvat med hudvård/ansiktsyoga.) När man tränar ansiktsyoga regelbundet kan huden bli slätare, och det har sin förklaring i att vi också tränar ansiktets muskler. Ansiktets muskler fäster i huden, till skillnad från kroppens muskler som fäster i våra ben. Så när vi tränar ansiktets muskler, tränar vi också huden! Jag håller regelbundet klasser i ansiktsyoga online – sajna upp dig på mitt nyhetsbrev så missar du inga klasser!