Ansiktsyoga för käkarna och käklinjen

Ansiktsyoga för käkarna eller käklinjen har flera positiva fördelar, den främsta är att du kan få hjälp att slappna av mer i käkmusklerna. Men med vissa övningar kan du också öka fastheten och definitionen i käklinjen. Här hittar du ett par bra övningar!

Musklerna i våra käkar är väldigt starka och många av oss håller mycket spänningar här. Kanske biter du ihop tänderna under natten, kanske biter du ihop käkarna på jobbet när du koncentrerar dig, eller bara helt omedvetet? I vilket fall är det väldigt skönt att kunna komma till avspänning i käkarna. Genom massage, akupressur och avslappningsövningar kan man komma åt musklerna och få ökad energi och större avspänning i området.

Runt käklinjen är det många som vill ha lite fastare hud, och fastare känsla. Det är inte ovanligt att huden kan börja hänga lite runt käken, särskilt när vi åldras. Detta har också att göra med att vi förlorar fett i ansiktet, vilket gör att huden kan börja ”hänga” lite. Vill du inte använda fillers eller botox för att lyfta käklinjen och få en mer definierad käke, så finns det övningar du kan göra.

Övningar för en definierad käklinje

Vid käklinjen fäster muskler som går ned för halsen, så alla övningar du gör för käken kan även vara bra för att få en fastare hals. Här är ett par övningar att göra:

Nyp-promenader

  1. Använd tummen och pekfingret och börja vid hakan.
  2. Nyp med fingrarna in i huden /musklerna – nyp inte genom att dra ut huden ifrån dig.
  3. Nyp inte för hårt, utan lagom och ”promenera” med dina nyp längs käklinjen från hakan ändå ut mot öronsnibbarna.
  4. Upprepa dina promenader ett par, tre gånger.

Underbett-skopan

  1. För fram underkäken så att du får ett ordentligt underbett.
  2. För underkäken upp som en skopa för att möta överkäken.
  3. Låt denna skopa gå upp och och ned i takt med att du räknar till 10.
  4. Vila och upprepa minst 2 gånger.

LÄS MER: Så tränar du bort sura mungipor.